Full 3
GODKJENTE HÅNDVERKSMESTERE

Skifer og takstein

Full 3

Skifertak er et tradisjonsrikt tak som varer i minst 100 år. Kanskje vårt mest holdbare materiale sammen med teglstein, som trenger lite vedlikehold. Du bør uansett se over taket 2 ganger i året, fjerne evt. mose, noen få steiner kan sprekke så disse bør skiftes ut. Skiferen kan også brukes på nytt, da det stort sett er spikeren eller skruene som er rustne.

Har du et hus med skifer på taket kan vi omtekke med eksisterende materialer. Noen skiferplater må sikkert byttes ut, men som oftes er det undertaket som trenger utbedring. Det anbefales et bærende undertak med asfalt underlagsbelegg. Er et eldre skifertak festet rett på takbordene bør man legge lekter og sløyfer ved rehabilitering. Da får man god lufting som forhindrer kondens og fuktskader,  en annen positiv effekt med luftingen er at temperaturen på taket øker slik at snøen lettere sklir ned.

Vil du ha et pristilbud på legging av skifertak eller takstein så ta kontakt – vi legger gjerne inn et anbud.
Byggmestere og entreprenør ta gjerne kontakt for rådgivning ved restaurering/ omtekking av gamle skifertak.

Nyttig informasjon: Les om Riksantikvarens tips for vedlikehold av skifer – og helletak ( PDF 3.5.4)

Ønsker du vite mer?

Ønsker du pris på et oppdrag eller lurer på om vi er rett samarbeidspartner? Fyll inn din kontaktinformasjon, så kontakter vi deg og tar en uforpliktende prat, hvor vi kartlegger dine behov og forteller mer om oss.

Samtykkestyringsplattform av Real Cookie Banner