Full 3
GODKJENTE HÅNDVERKSMESTERE

Takrenner

Full 3

Takrennenes hovedfunksjon er å lede vannet vekk fra bygg raskest mulig. Størrelsen på takrenna og avløp bør derfor dimensjoneres etter total arealet på bygningens tak. A.Hansen Gruppen har lang erfaring med tak og kan raskt gi deg tilbakemelding på den mest kostnadseffektive og holdebare løsningen for din eiendom.

HVORFOR VELGE STÅLTAKRENNER?

Lakkerte takrenner i stål er mest vanlig i Norge og fåes i mange farger. De var tidligere kjent for å ruste mye, men idag er stålrennene ofte galvanisert med Zink og Purallakk som gir lengre levetid.

HVORFOR VELGE ZINK OG KOBBER?

Zink og kobber takrenner som er mye brukt på eldre bygg Dette er naturlige materialer som eldes pent. Mange velger å male zinkrennene i samme farge som husveggen, mens kobber er penere uten behandling.

HVORFOR MODERNE MATERIALER SOM PLAST OG ALUMINIUM?

Norge er et land med mye kyst, og saltet vinden drar med seg, gir rust og korresjon til renner og beslag. Da er aluminium og plast gode alternativer. Plast kan utvide seg noe ved store temperatursvingninger, så monteringen bør gjøres av fagfolk. Dette er likevel den takrennen folk som bygger selv ofte velger! Et annet alternativ er hybridvarianten aluzinc. Da får du meget god korrosjonsmotstand og samtidig et klassisk utseende som eldes pent med naturlig patina.

Reparasjon av sprekker og vannlekkasjer utføres på bolig og bygårder. Vi kan bytte alt eller kun deler der det er nødvendig med tetting.

TIPS OM RENS OG VEDLIKEHOLD:

Det kan være fornuftig å rense for løv og blader 2 ganger i året. Skrap vekk alt som ligger synlig, og har det gått tett, kan man stake eller høytrykkspyle. Tette nedløpsrør kan gjøre at de sprekker på vinteren og i verste fall kan det bli fuktskader på selve bygningen.

Ønsker du vite mer?

Ønsker du pris på et oppdrag eller lurer på om vi er rett samarbeidspartner? Fyll inn din kontaktinformasjon, så kontakter vi deg og tar en uforpliktende prat, hvor vi kartlegger dine behov og forteller mer om oss.

Samtykkestyringsplattform av Real Cookie Banner